بایدها و نبایدهای دوران بارداری

هفت باور اشتباه در مورد بایدها و نبایدهای دوران بارداری

بایدها و نبایدهای دوران بارداری

 خلاصه:

در جامعه باورها  و برداشت های اشتباهی راجع به بارداری وجود دارد و ما معمولا آنها را از زنانی که سن بالایی دارند می شنویم.آنها بدون آگاهی فقط به گفته ای که احتمالا از مادر یا مادربزرگشان شنیده اند اکتفا کرده و سعی می کنند آن را به بقیه هم انتقال بدهند که بعضی از آنها می تواند به نوع خود جالب و سرگرم کننده…

در جامعه باورها  و برداشت های اشتباهی راجع به بارداری وجود دارد و ما معمولا آنها را از زنانی که سن بالایی دارند می شنویم.آنها بدون آگاهی فقط به گفته ای که احتمالا از مادر یا مادربزرگشان شنیده اند اکتفا کرده و سعی می کنند آن را به بقیه هم انتقال بدهند که بعضی از آنها می تواند به نوع خود جالب و سرگرم کننده نیز باشند.  اما همه‌ی این باورها دارای این ویژگی نیستند و برخی از آنها باعث ایجاد نگرانی هایی بی‌مورد می شود و بعضی دیگر حتی به سلامتی مادر و جنین نیز آسیب می‌رسانند و عمل به آنها می تواند بسیار خطرناک باشد. در اینجا ما هفت باور اشتباه در این خصوص را انتخاب کردیم که به شرح زیر می باشد.

بایدها و نبایدهای دوران بارداری

1) زن باردار به هیچ عنوان نباید در دوران بارداری خود واکسن آنفولانزا تزریق کند.

این باور کاملا اشتباه است و عکسآن نیز صادق می باشد. واکسن آنفولانزا در دوران بارداری بسیار مهم است. بعضی از خانم های باردار نگران این موضوع اند که با تزریق واکسن، به آنفولانزا مبتلا شوند. بعضی دیگر از این می‌ترسند که با تزریق این واکسن به جنین آسیب برسد.ولی باید بدانید که تزریق واکسن باعث سرایت آنفولانزا به مادر نمی‌شود و تا کنون موردی مشاهده نشده که برای جنین مضر بوده باشد.تزریق واکسن آنفولانزا در بعضی موارد حتی می‌تواند نجات بخش جان مادر و جنین نیز باشد. در واقع بارداری سیستم ایمنی، قلب و شش‌های مادر را به گونه‌ای تغییر می‌دهد که مستعد ابتلا به آنفولانزا می‌شود. زنان بارداری که مبتلا به آنفولانزا می‌شوند، به راحتی از پس بیماری برنمی‌آیند و خطر شدت یافتن بیماری و حتی مرگ در اثر آنفولانزا برای آنها وجود دارد. زنان باردار باید از واکسن آنفولانزا تزریقی (شامل ویروس‌های مرده) ، و نه واکسن‎های اسپری بینی (شامل ویروس های ضعیف شده و زنده)، استفاده کنند.

بایدها و نبایدهای دوران بارداری

2)زن باردار باید به اندازه‌ی دو نفر بخورد.

این امر درست است که یک خانم باردار بجای دونفر  غذا می‌خورد اما این به این معنی نیست که اندازه‌ی وعده‌های غذایی او  باید دوبرابر شود. یک زن نرمال با وزن بارداری معمولی فقط به ۳۰۰ کالری اضافی برای رشد جنین‌ خود نیاز دارد. در واقع خانم های باردار با شرایطی که ذکر شد باید بین ۱۱ تا ۱۵ کیلوگرم در دوران بارداری وزن اضافه کند و اگر اضافه وزن داشته باشد این مقدار نیز کمتر می‌شود. پس از زایمان، کاهش وزن کار بسیار سختی است و زنان پس از هر بارداری ممکن است وزنشان بالاتر برود.

 

3) زنان باردار به هیچ عنوان نباید موهایشان را رنگ کنند

این باور کاملا نادرست است و در واقع نیازی نیست که ریشه‌های رنگ‌نشده‌ی موهایتان را در دوران بارداری تحمل کنید. مواد شیمیایی رنگ‌ها، ثابت‌کننده‌ها و نرم‌کننده‌های مو به مقدار خیلی کم از طریق پوست سر جذب می‌شوند و اصلا مضر نیستند. اما بوی محصولات آرایشی مو ممکن است باعث حالت تهوع در بعضی از خانم های باردار شود. بنابراین بهتر است هنگام استفاده از این مواد در مکانی باشید که هوای آن به خوبی تهویه می‌شود. اگر شما خیلی نگران این موضوع هستید،می‌توانید سه ماهه‌ی اول بارداری را از رنگ مو استفاده نکنید و یا رنگ‌ موهای فاقد آمونیاک را بکار ببرید.البته موها در دوران بارداری بسیار زیاد تغییر می‌کنند و محصولاتی که قبل از بارداری استفاده می‌کردید ممکن است در دوران بارداری نتیجه ی مطلوب را برای شما حاصل نکنند.

 

4)در رژیم غذایی زنان باردار نباید کافئین وجود داشته باشد!

بسیاری از خانم های باردار نوشیدن یک فنجان قهوه در صبح را خیلی دوست دارند، اما از این کار منع می شوند چون برخی بر این باورند که قهوه یا حتی چای ممکن است باعث سقط جنین، زایمان زودرس یا کمبود وزن نوزاد شود!

اما باید گفت که هیچ رابطه‌ای بین مصرف کافئین و زایمان زودرس وجود ندارد. علاوه بر این اگر یک زن باردار حدود ۲ میلی‌گرم کافئین در هر روز بخورد که حدودا در یک فنجان قهوه موجود است، خطر سقط جنین یا کمبود وزن برای نوزاد نیز به وجود نخواهد آمد. بنابراین اگر در مورد میزان مصرف قهوه در دوران باردای محتاط باشید، می‌توانید  یک فنجان قهوه در روز میل کنید.

 

5)سفر هوایی برای زنان باردار خطرناک است.

به نظر می‌رسد که اسکنرهای بدن و دستگاه‌های اشعه X امنیتی در فرودگاه و تابش‌های مختلف در ارتفاع زیاد برای زنان باردار مضر باشد. اما نباید برای مقدار کم تابش این دستگاه‌ها نگران بود. در واقع همه ی ما همیشه در معرض این تابش‌ها در روی زمین هستیم و سفر هوایی فقط مقدار بسیار کمی از آن را افزایش می‌دهد. همچنین تابش‌هایی که در سفرهوایی در معرض آن قرار می گیرید، به بدن نوزاد نفوذ نمی‌کند و در نتیجه پیامد ناخوشایندی هم نخواهد داشت. البته آن دسته از خانم هایی که  باردارند و مشکلات تنفسی یا قلبی دارند، ممکن است در ارتفاع بالاتر از ۳۰۰۰۰ پا دچار مشکل شوند. این مادران باید با پزشک خود مشورت کنند، اما  در مورد زنان باردار سالم، هیچ محدودیتی برای سفر هوایی موجود نیست.

 

6)زنان باردار باید از خوردن ماهی اجتناب کنند.

این باور بسیار اشتباه است و اتفاقا صرف حداقل دو وعده ماهی در هفته به سلامتی مادر و جنین کمک می‌کند. ماهی‌های آب‌های سرد به طور ویژه حاوی اسید چرب امگا۳ هستندکه به رشدمغز و بینایی کودک کمک می‌کند. فقط باید از خوردن ماهی‌هایی که جیوه‌ی بالایی دارند مانند شمشیر ماهی و کوسه‌ماهی پرهیز کرد. سالمون دریاچه،میگو و تن انتخاب‌های بهتری هستند. همچنین از خوردن ماهی خام مانند سوشی یا ساشیمی پرهیز کنید زیرا ماهی خام دارای میکروب‌ و باکتری است. اما خوردن سوشی پخته هیچ اشکالی ندارد.

 

7)مقاربت برای زنان باردار خطرناک است.

از نظر فیزیکی آمیزش جنسی، آسیبی به جنین وارد نمی‌ آورد چون جنین توسط کیسه‌ی آمنیوتیک و ماهیچه‌های رحم،به خوبی محافظت می‌شود. علاوه بر این یک لایه‌ی مخاطی ضخیم، دهانه‌ی رحم را در دوران بارداری می‌بندد. اما در مورد بیماری‌های مقاربتی باید مراقب و محتاط بود، چرا که بارداری از انتقال این بیماری‌ها پیشگیری نمی‌کند. اگر به هرپس، زگیل تناسلی، کلامیدیا یا HIV مبتلا شوید، این بیماری‌ها به جنین هم سرایت خواهد کرد!

 

صفحه اصلی سایت 

منبع : لینک

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.