ملوکسیکام
ملوکسیکام( موبیک) چیست؟ بیشتر بدانیم !
خلاصه:
ملوکسیکام برای درمان آرتریت مصرف می شود. این دارو درد، تورم، و خشکی در مفاصل را کاهش می دهد. ملوکسیکام به عنوان یک داروی ضد التهابی…
ملوکسیکام برای درمان آرتریت مصرف می شود. این دارو درد، تورم، و خشکی در مفاصل را کاهش می دهد. ملوکسیکام به عنوان یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) شناخته شده است.
نحوه ی مصرف ملوکسیکام
قبل از شروع مصرف ملوکسیکام و هر بار که دوباره قصد مصرف آن را داشتید، راهنمای دارو ارائه شده توسط داروساز خود را مطالعه کنید. در صورت داشتن هر گونه سوال، از پزشک یا داروساز خود بپرسید.
این دارو از طریق دهان طبق دستور پزشک، معمولا یک بار در روز مصرف میشود. به همراه این دارو یک لیوان پر از آب (۲۴۰ میلی لیتر) بنوشید مگر اینکه پزشک غیر از آن راتجویز کرده باشد. حداقل ۱۰ دقیقه پس از مصرف این دارو دراز نکشید.
اگر شکل مایع این دارو را مصرف می کنید، قبل از مصرف هر دوز به آرامی بطری را تکان دهید. میزان مصرف را با استفاده از دستگاه اندازه گیری ویژه یا قاشق مخصوص اندازه گیری کنید. از قاشق های موجود در منزل استفاده نکنید، زیرا ممکن است دوز صحیح را دریافت نکنید.
اگر مصرف این دارو وجب بروز مشکلاتی در معده می شود، آن را با غذا، شیر، یا داروی ضد ترشی معده مصرف کنید. دوز بر اساس وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان شما تعیین می شود. همیشه باید کمترین دوز موثر، و تنها برای مدت زمان مقرر استفاده شود. بیشتر از مقدار تجویز شده از این دارو مصرف نکنید زیرا دوزهای بالاتر احتمال زخم معده یا خونریزی را افزایش می دهند.
شکل کپسول ملوکسیکام مقادیر مختلفی از دارو را نسبت به شکل های قرص و شربت ارائه می دهد. بنابراین کپسول و دیگر اشکال ملوکسیکام را بدون اجازه و دستور پزشک جایگزین یکدیگر نکنید.
موارد مصرف ملوکسیکام
اگر شما در حال درمان بیماری مزمنی همچون آرتروز هستید، با پزشک خود در مورد درمان های غیر دارویی و یا استفاده از داروهای دیگر برای درمان خود صحبت کنید.
از این دارو برای بیماری هایی که در این بخش ذکر شده اند تنها در صورتی که توسط فرد حرفه ای در زمینه مراقبت های بهداشتی تجویز شده باشد، استفاده کنید.
این دارو ممکن است برای درمان حملات نقرس نیز استفاده شود.
عوارض جانبی ملوکسیکام
با مصرف این دارو ممکن است ناراحتی معده، تهوع ، سرگیجه یا اسهال ممکن است به وجود بیاید. در صورتی که هر یک از این عوارض باقی بمانند یا بدتر شوند، فورا پزشک یا داروساز خود را در جریان قرار دهید.
به یاد داشته باشید که پزشک شما این دارو را به این خاطر تجویز کرده است که در نظر گرفته است فواید آن بیشتر از خطر عوارض جانبی آن است. بسیاری از افراد با استفاده از این دارو عوارض جانبی جدی ندارند.
این دارو ممکن است موجب فشار خون شود. فشار خون خود را به طور منظم چک کنید و اگر بالا بود پزشک خود را در جریان بگذارید.
در صورت داشتن هر گونه عوارض جانبی جدی فورا به پزشک مراجعه کنید، از جمله: کبودی یا خونریزی آسان،سر درد شدید ، تغییرات خلق و خوی یا تغییرات روانی، افزایش وزن غیر قابل توضیح یا ناگهانی، تورم دست یا پا، نشانه هایی از مشکلات کلیوی (مانند تغییر در مقدار ادرار)، سفتی گردن غیر قابل توضیح، خستگی غیر معمول.
این دارو به ندرت میتواند باعث بیماری جدی (احتمالا منجر به مرگ) کبدی شود. به محض اینکه متوجه هر گونه علائم آسیب کبدی، از جمله: ادرار تیره، تهوع ، استفراغ ، از دست دادن اشتها ، درد معده، چشم یا پوست زرد رنگ. در صورت مشاهده ی این علائم هر چه سریع تر خود را به یک مرکز درمانی برسانید.
واکنش آلرژیک جدی به این دارو نادر است. با این حال، به محض اینکه متوجه هر گونه علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: جوش، خارش یا تورم (به خصوص در صورت ، زبان ،گلو)، سرگیجه شدید و تنفس مشکل شدید، کمک پزشکی دریافت کنید.
هشدارهای ملوکسیکام
داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (از جمله ملوکسیکام) به ندرت ممکن است خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهند. در صورتی که مبتلابه بیماری قلبی باشید و یا در معرض افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی باشید (به عنوان مثال، با توجه به مصرف سیگار، سابقه خانوادگی بیماری قلبی، یا بیماری هایی مانند فشار خون بالا و یا دیابت)، و یا مدت طولانی تری از این دارو استفاده میکنید، این خطر میتواند بیشتر باشد. این دارو نباید قبل یا بعد از عمل جراحی بای پس قلب (CABG) مصرف شود.
همچنین، این دارو به ندرت ممکن است موجب خونریزی جدی (به ندرت کشنده) معده یا روده شود. هنگام مصرف این دارو، این عارضه میتواند بدون علائم هشدار در هر زمانی رخ دهد. افراد مسن ممکن است بیشتر در معرض خطر این عارضه باشند.
در صورتی که متوجه هر یک از عوارض جانبی نادر ولی جدی زیر شدید فورا کمک پزشکی دریافت کنید: مدفوع سیاه یا خونی یا قیری، درد مداوم معده، استفراغی که مانند دانه های قهوه است، درد قفسه سینه ، فک ،بازوی چپ، تنگی نفس، تعریق غیر معمول، ضعف در یک طرف بدن، تغییرات ناگهانی بینایی، لکنت زبان در مورد خطرات و مزایای درمان با این دارو با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.
تداخلات دارویی ملوکسیکام
تداخلات دارویی ممکن است موجب تغییر در عملکرد داروهای شما شوند و یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهند. لیستی از تمام محصولاتی که استفاده می کنید ،تهیه کنید و آن را به پزشک یا داروساز خود ارائه دهید. بدون تایید پزشک مصرف این دارو را شروع یا متوقف نکنید، و یا دوز آن را تغییر ندهید.
برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از: آلیسکیرن، مهارکننده های ACE (مانند کاپتوپریل، لیزینوپریل)، آنژیوتانسین II مسدود کننده های گیرنده (مانند لوزارتان، والزارتان)، سیدوفویر، لیتیوم، متوترکسات (درمان با دوز بالا)، قرص های آب (دیورتیک ها مانند فوروزماید).
هنگامی که این دارو با داروهای دیگری که میتوانند موجب خونریزی شوند، مصرف شود ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد. چنین داروهاییعبارتند از: داروهای ضد پلاکت مانند کلوپیدوگرل، “رقیق کننده خون” مانند دابیگتران/ انوکساپارین / وارفارین و غیره.
اگر از شکل مایع ملوکسیکام استفاده میکنید، در صورتی که همزمان از سولفونات پلی استایرن سدیم نیز استفاده میکنید، پزشک خود را مطلع سازید.
مصرف دوز بالا ملوکسیکام
در صورتی که دوز بالایی مصرف گردد با مرکز مسمومیت یا اورژانس تماس گیرید. در تهران میتوان با مرکز مسمومیت با شماره تلفن1490 تماس بگیرید. ساکنان دیگر شهر ها میتوانند با مرکز کنترل مسمومیت استانی یا اورژانس115تماس بگیرند.
منبع : لینک
بدون دیدگاه