اختلال در غذا خوردن

اختلال در غذا خوردن چیست و چه زمانی رخ می دهد؟

اختلال در غذا خوردن

خلاصه:

داشتن احساس اضطراب : افرادی که در حال مبتلا شدن  به اختلال در غذا خوردن هستند نمی توانند مقدار و یا حتی نوع آن چیزی که می خورند را تشخیص دهند.  این افراد تا زمانی که احساس گرسنگی نداشته و یا زیاد گرسنه نباشند اغلب به تنهایی غذا می خورند و بعد از خوردن غذا  احساس گناه، شرم، تنفر و افسردگی می کنند. افراد ممکن است در مورد این رفتار خود احساس خجالت داشته  و همین موجب می شود که خود را  از دوستان و …

علائم ابتلا به اختلال در غذا خوردن عبارتند از:

داشتن احساس اضطراب: افرادی که در حال مبتلا شدن  به اختلال در غذا خوردن هستند نمی توانند مقدار و یا حتی نوع آن چیزی که می خورند را تشخیص دهند.  این افراد تا زمانی که احساس گرسنگی نداشته و یا زیاد گرسنه نباشند اغلب به تنهایی غذا می خورند و بعد از خوردن غذا  احساس گناه، شرم، تنفر و افسردگی می کنند. افراد ممکن است در مورد این رفتار خود احساس خجالت داشته  و همین موجب می شود که خود را  از دوستان و خانواده پنهان نمایند.

این اختلال با پرخوری متفاوت است؟

افراد مبتلا به پرخوری عصبی به طور مرتب پرخوری میکنند  و بعد از آن به خاطر احساسات منفی مثل از دست دادن کنترل، شرم و احساس گنا ه سعی می کنند که پرخوری خود را جبران کنند  و  تفاوت کلیدی این  افراد  با افرادی که پرخوری دارند “پاکسازی” پس از آن است. آنها ممکن است خود را مجبور به استفراغ کرده و یا از مسهل یا دیورتیک، و یا ورزش بیش از حد استفاده کنند . پاکسازی بخشی از اختلال پرخوری نیست.

 چه کسانی در معرض خطر هستند؟

هر کسی اعم از نوع نژاد، جنس، سن و یا وزن ممکن است به اختلال پرخوری مبتلا شود.تصور می شود که شایع ترین اختلال در غذا خوردن در ایالات متحده ی آمریکا وجود دارد هر چند این مشکل  در بانوان  نسبت به مردان با احتمال بیشتری اتفاق می افتد ،اما آقایان نیز می توانند به آن مبتلا شوند.  در بین بیش از ۶ میلیون آمریکایی ۲ درصد مردان و ۳.۵ درصدزنان این شرایط را در برخی از موقعیت های زندگی خود دارند . مردان بیشتر احتمال دارد که  در سنین میانسالی به آن مبتلا شوند . در میان نوجوانان، ۱.۶ درصد به اختلال تغذیه مبتلا می شوند.

اختلال در غذا خوردن و تاثیر آن بر وزن بدن

بسیاری از افرادی که با افزایش وزن خود در حال مبارزه اند به  اختلال پرخوری  دچار می شوند  . در میان افراد مبتلا به این مشکل، حدود دو سوم  افراد چاق هستند. نتایج یک پژوهش نشان داد که ۳۰ درصد  از افرادی که به دنبال درمان کاهش وزن هستند ممکن است به این اختلال گرفتار شوند . همچنین افرادی که اضافه وزن داشته  و  یا چاق هستند در معرض خطر مسائل مربوط به سلامت  مرتبط مانند بیماری های قلبی، فشار خون بالا و دیابت نوع ۲ قرار می گیرند.

اختلال پرخوری و ارتباط آن با  سلامت روان

بسیاری از افراد مبتلا به اختلال پرخوری درگیر  سایر مشکلات عاطفی یا روانی مانند افسردگی، اضطراب، اختلال دو قطبی و سوء مصرف مواد نیز می باشند. آنها همچنین ممکن است به  وسواس ، اختلال در خواب، عزت نفس پایین یا نارضایتی و خجالت از فرم  بد اندام خود مبتلا شوند.

عوامل شروع اختلال تغذیه

متخصصین درباره ی این موضوع که دقیقا چه چیزی باعث اختلال تغذیه می شود مطمئن نیستند. ترکیبی از فاکتورها  از جمله ژن های یک فرد، وضعیت روانی و سوابق خانوادگی، ممکن است تاثیرگذار باشند . رژیم غذایی می تواند به اختلال پرخوری منجر شود، اما نمی دانیم که آیا این  به تنهایی می تواند اختلال  را آغاز کند یا خیر؟ برخی از افراد ممکن است حساسیت زیادی به نشانه های غذایی داشته باشند  از قبیل بو و یا تصاویر مواد غذایی .این اختلال همچنین می توانید از حوادث استرس زا و یا پس از ضریات عاطفی شدید  مانند مرگ یک دوست ایجا شود  و یا مورد تمسخر واقع شدن در مورد وزن .

درمان: کمک از طریق  افکار، احساسات، و مواد غذایی به افراد مبتلا به اختلال تغذیه

مشورت با یک روانپزشک یا مشاور ،کلیدی برای حل مسائل احساسی و روانی است. رفتار درمانی شناختی با هدف تغییر الگوهای فکری منفی می تواند موجب از بین رفتن پرخوری شوند.  همچنین  درمان بین فردی و حل مشکلات رابطه ای که ممکن است فرد درگیر آن شده باشد . همچنین صحبت با یک متخصص تغذیه برای یادگیری عادات سالم غذایی و نوشتن آنچه می خورید می تواند نوع  تغذیه را بهبود دهد  .

درمورد دارو درمانی

برخی داروها، مانند داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد تشنج  می توانند به کنترل این اختلال کمک شایانی کنند . دارو درمانی زمانی مفید است که همراه با راهنمایی های یک مشاور آگاه به کار گرفته شود.   ADHD دارویی است که برای درمان استفاده می شود، اولین دارو که برای  درمان اختلال پرخوری تایید شده است.

کاهش وزن در افراد مبتلا  به اختلال تغذیه

پرخوری می تواند منجر به افزایش وزن شده و این افزایش در وزن به سختی می تواند کم شود. برنامه های کاهش وزن سنتی ممکن است کمک کند اما برخی از افراد در برابر این  نوع رژیم های غذایی بسیار مقاومت می کنند . با پزشک خود مشورت کنید و بپرسید که آیا شما می توانید از یک برنامه کاهش وزن مخصوص افراد مبتلا به اختلالات تغذیه ای بهره مند شوند.

پیشگیری

اگر در معرض خطر اختلال تغذیه  هستید، می توان برای جلوگیری از ابتلا به آن از  احساسات  خود آگاه باشید مانند، احساس گناه، خجالت و یا خطر در معرض مواد غذایی بودن، و یا داشتن عزت نفس پایین. اگر شما این نوع از مسائل را در خود مشاهده می کنید و یا اگر به اختلالات تغذیه در خانواده برخورده اید موضوع را با  یک پزشک متخصص در جریان بگذارید.

منبع: لینک

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.