تمرکز
تمرکز و ارتباط موادغذایی با آن
جنسینگ، ماهی، کافئین در بين موادغذايی مختلف و مكملهای گوناگون، گروهی از موادغذایی هستند كه میتواند تمركز شما را بالا ببرند، توجهتان را افزايش دهند و علاوهبر تقويت سايرعملكردهای مغزی به تقويت قدرت حافظه نيز كمک كنند.
کافئین
کافئین باعث افزایش هوشیاری میشود.
هیچ جادویی برای افزایش تمرکز و تقویتIQ وجود ندارد تا بتوانید با استفاده از آن باهوش تر شوید.
اما برخی از موادغذایی همچون کافئین میتواند سطح انرژی شما را بالابرده و کمک کند تا بهتر بتوانید تمرکز کنید.
کافئین به وفور در قهوه، شکلات، نوشیدنیهای انرژیزا و برخی از داروها یافت میشود.
مصرف کافئین ممکن است باعث اختلالاتی در خواب شده هرچند اثر آن کوتاه مدت است.
مصرف بیش از حد این ماده در برخی افراد موجب وحشت زدگی، عصبانیت و بروز احساسات ناخوشایند میشود.
شکر
شکر منبع سوخت ترجیحی مغز است.
بدن شما، گلوکز – نه قند– را با استفاده از قندها و کربوهیدرات هایی که مصرف میکنید، تامین کرده و آنرا در اختیار مغز قرار میدهد.
به همین علت است که مصرف یک لیوان آب پرتقال یا آبمیوههای دیگر میتواند موجب تقویت حافظه و تفکر در کوتاه مدت شود.
مصرف بیشاز حد مواد حاوی قند میتواند موجب اختلال در عملکرد مغز شود.
همچنین مصرف بیشاز اندازهی شکر، ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را بالا میبرد.
با خوردن صبحانه، سوخت مغزتان را تامین کنید
نتایج تحقیقات حاکی از این است که خوردن صبحانه ممکن است موجب تقویت حافظهی کوتاه مدت و تمرکز در فرد شود.
دانش آموزانی که صبحانه میخورند نسبت به دیگر همکلاسیهای خود از عملکرد فوق العاده بهتری برخوردارند.
ازنظر متخصصین، مواد غذایی که در بالای فهرست سوخت مغز قرار دارند عبارتند از :
غلات، لبنیات و میوهها.
بهاین نکته توجه کنید که مصرف صبحانه باکالری بالا موجب اختلال در تمرکز خواهدشد.
ماهی
ماهی، منبع غنی پروتئین و اسیدهای چرب امگا ۳ بوده که مصرف آن برای سلامت مغز ضروری است.
این چربیهای سالم، قدرت شگفتانگیزی به مغز می دهند:
رژیم غذایی حاوی این مواد غذایی، ریسک ابتلا به زوال عقل و سکتهی مغزی را کاهش داده و نقش مهمی را، به ویژه در سنین بالاتر، در تمرکز ایفا میکند.
برای سلامت مغز و قلب، دو بار در هفته ماهی بخورید.
آجیل و شکلات بخورید
آجیل و مغزها منبع خوبی از ویتامین E هستند.
برخی از مطالعات نشان میدهند که مصرف آنها با خطر ابتلا به اختلالات شناختی نیز در ارتباط است.
شکلات تلخ هم دارای خواص آنتیاکسیدان قوی است و حاوی محرکهای طبیعی همچون کافئین است که میتواند تمرکز را افزایش دهد.
آواکادو و غلات سبوسدار مصرف کنید.
افزودن آواكادو و غلات سبوسدار به رژيم غذايی خود را فراموش نكنيد.
هرعضوی در بدن به جريان خون وابسته است و قلب و مغز به عنوان دو عضو اصلی بدن از اين جنبه بيشتر حائز اهميت هستند.
غلات سبوسدار مانند ذرت و گندم منبع غنی از فیبر و ویتامینE هستند که به افزایش میزان حافظه و هوشیاری کمک میکند.
مصرف رژيم غذايی حاوی غلات سبوسدار و ميوهها از جمله آواكادو خطر ابتلا به بيماریهای قلبی-عروقی و كلسترول بد را كاهش میدهد كه نتيجه آن بهبود جريان خون و در نهايت بهبود عملكرد سلولهای مغزی است.
آواكادو هرچند چربی دارد اما چربی آن مفيد بوده و به جريان سالم خون كمک میكند.
آواکادو حاوی چربی اشباع نشده است که منجر به ایجاد جریان خون سالم میشود .
ذغالاخته
ذغالاخته سرشار از مواد مغذی است.
ذغال اخته نيز يک سوپر ماده مغذی برای مغز محسوب می شود چون از اين عضو در برابر فشار اكسيديته محافظت كرده و در نتيجه مشكلات مغزی ناشی از افزايش سن مثل آلزايمر و زوال عقل را تا حد زيادی كاهش میدهد.
اين ميوه ظرفيتهای يادگيری و مهارتهای حركتی را افزايش میدهد.
رژیم غذایی سالم
رژیم غذایی فاقد مواد مغذی ضروری میتواند توانایی فرد را در تمرکز تحت تاثیر قرار دهد.
مصرف بیش از حد و یا کم ممکن است اختلالاتی را تمرکز افراد پدید آورد.
یک وعده ی غذایی سنگین موجب احساس خستگی در فرد میشو.
وعدههای غذایی کم کالری باعث اضطراب، گیجی و عصبانیت میشوند.
با رژیم غذایی سالم و متعادل از مغز خود محافظت کنید.
ویتامینها، موادمعدنی و مکملها
قفسهی فروشگاهها پر از مکملهایی است که ادعا میکنند، میتوانند سلامت افراد را بهبود ببخشند.
هر چند برخی از گزارشها بر مصرف مکملهای تقویت کنندهی قدرت مغز همچون ویتامین B، C، E، بتاکاروتن و منیزیم تاکید دارند. مصرف مکمل ها تنها برای افرادی مفید است که در رژیم غذایی آنها، مواد مغذی خاصی وجود ندارد.
برخی از محققان در مورد مصرف جینسینگ، گینگو، ویتامینها، مواد معدنی، ترکیبات گیاهی و تاثیر آنها بر مغز خوشبین هستند، اما این موضوع هنوز ثابت نشده است.
در این مورد با پزشک خود مشورت کنید.
منبع: لینک
بدون دیدگاه