شایع ترین بیماری های دهان و دندان
شایع ترین بیماری های دهان و دندان
افراد با رعایت بهداشت دهان و دندان، می توانند از بیماریهایی که موجب محدودیت در توانایی های فرد از جمله غذا خوردن ، صحبت کردن و یا حتی یک لبخند زیبا می شود، پیشگیری کنند. از بیماری های مرتبط با دهان و دندان میتوان درد دهان و صورت، از دست دادن دندان، پوسیدگی دندان، عفونت و زخم های دهانی، بیماری های لثه یا پریودنتال و سرطان دهان را نام برد.
صرف نظر از سن، رعایت بهداشت دهان و دندان برای سلامتی عمومی، کیفیت زندگی و آرامش روانی و اجتماعی ، کاملا حیاتی است. دهان علائم مرتبط با هر گونه کمبود مواد غذایی و یا عفونت عمومی را نشان می دهد. تغذیه ی نامناسب، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، مصرف تنباکو و اعتیاد به الکل، ریسک ابتلا به بیماری های دهان و دندان را افزایش می دهد.
حفره های دندانی
حفره های های دندان در اثر پلاک ایجاد می شود.پلاک یک لایه ی نازک و چسبناکی است که بر روی دندان ها چسبیده و حاوی میلیون ها باکتری است. در هنگام غذا خوردن باکتری ها قند موجود در باکتری را مصرف کرده و اسیدی را ترشح می کند که به مینای دندان آسیب جدی وارد می کند. تکرار این عمل در طول زمان موجب از بین رفتن مینای دندان و ایجاد حفره روی آن می شود. به گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO ،60-90) درصد از کودکان سراسر جهان و تقریبا 100 درصد از بزرگسالان از حفره های دندانی رنج می برند که موجب درد و رنج و ناراحتی آنها شده است.
بیماری پریودنتال یا لثه
15-20 درصد از بزرگسالان میانسال (35-44 ساله) علائم بیماری شدید پریودنتال را نشان می دهند. این بیماری از عوامل اصلی از دست دادن دندان به شمار می رود.
در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، پلاک با گذشت زمان تبدیل به ماده ی سختی به نام جرم در خط لثه (پایه) شده و موجب می گردد بافت لثه، قرمز، متورم و در هنگام مسواک زدن خونریزی نماید. در این حالت فرد مبتلا به بیماری مقدماتی لثه یا پریودنتال به نام ژنژیویت شده است. در صورت عدم درمان و پیگیری ، این عارضه پیشرفت کرده و به بیماری پریودنتیتیس تبدیل می شود. در این بیماری، عفونت باکتریایی بافت لثه و استخوان های نگه دارنده ی دندان ها را درگیر می سازد.
منبع: http://www.voylesfamilydental.com/common-oral-health-issues/
بدون دیدگاه