دوره امدادگر اورژانس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

معرفی دوره های امدادگر اورژانس

دوره امدادگر اورژانس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

دوره امدادگر اورژانس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

  • در خصوص اهمیت و ضرورت آموزش كمك هاي اوليه و فوريت هاي پزشكي توضیح دهید؟

“حادثه هيچ گاه خبر نمي کند” اين جمله معروفي است که بارها شنيده ايم، هر لحظه ممکن است شاهد وقوع يک حادثه يا بيماري ناگهاني باشيم و بعضي از عوامل طبيعي و غير طبيعي احتمال وقوع آن را افزايش مي دهند.

فوريت های پزشکی لزوما از سوي پزشکان و پرستاران انجام نمي‌شود و در شرايط اضطراري، اغلب اين مردم عادي هستند که با به‌کارگيري تکنیک های کمک های اوليه زندگي آسيب ديدگان را نجات مي دهند.

 

دوره امدادگر اورژانس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

با توجه به آمار بالای تلفات ناشی از حوادث طبیعی و غیر طبیعی در ايران و در نظر گرفتن اين مسئله که نجات توسط آمبولانس و نیروهای اورژانس بسيار دير اتفاق مي­افتد و بيشترين ميزان فوت در کشور قبل از رسيدن به بيمارستان رخ مي دهد ، نقش شاهدان اوليه در دستيابي مصدومين به مراقبت هاي زندگي بخش پر رنگ تر مي‌شود. 

 

دوره امدادگر اورژانس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

بنا به گزارش سازمان بهداشت جهاني اولين افرادي که به محل وقوع حادثه مي رسند نقش بسيار مهمي در پيشگيري از تبعات جدي حوادث دارند و مي­توانند علاوه بر تلفن به اورژانس ، خاموش کردن آتش ، محافظت محل وقوع حادثه جهت جلوگيري از حادثه احتمالی مجدد، با انجام کمک هاي اوليه، بسيار مؤثر واقع شوند. شاهداني که آموزش کمک هاي اوليه را ديده­اند مي­توانند از بسياري از مرگ­هاي ناشي از مشکلات تنفسي و خونريزي جلوگيري کنند. آگاهی افراد از اقدامات اولیه پزشکی در حوادث بعنوان اولین نفراتی که در صحنه حضور دارند می­تواند میزان وسعت صدمه و تلفات را کاهش دهد.

 

دوره امدادگر اورژانس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

با توجه به مطالب فوق که به اهميت شروع سريع امدادرساني به مصدومان حوادث توسط شاهدان اشاره می­کند به نظر می­رسد که آموزش کمک­های اولیه به كليه افراد جامعه یکی از مهم­ترین راه حلهای عملی جهت کاهش تلفات ، پیشگیری از عوارض و ناتوانی های ناشی از حوادث  باشد.

 

 

دوره امدادگر اورژانس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران از سال 1360 در راستای سیاستهای کشور در حوزه سلامت، فعالیتهای آموزشی خود را بصورت طراحی و اجرای دوره های کوتاه مدت آموزشی ویژه عموم جامعه آغاز نمود و از همان ابتدای فعالیت با توجه به جنگ تحمیلی و نیاز مبرم به حضور نیروهای امدادگر در جبهه­های نبرد، به صورت جدی در عرصه آموزش امداد و کمکهای اولیه به امر تربیت نیروهای امدادی پرداخت و از آن زمان به عنوان یکی از اصلی­ترین متولیان آموزش کمکهای اولیه و فوریتهای پزشکی نقش اثرگذاری در ارتقا دانش امدادگران در سطح کشور ایفا نموده است.

همچنین این معاونت با اعتقاد به پیروی از نظام آموزشی هماهنگ ، منسجم و مبتنی بر دانش روز پزشکی  از سال 1384 همکاری مشترک خود را با مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور آغاز نمود و با مجوز معتبر از سوی آن سازمان، دوره آموزشی کمک های اولیه و فوریت های پزشکی را به صورت تخصصی تحت عنوان امدادگر اورژانس در سطح کشور ارائه می نماید.

 

دوره امدادگر اورژانس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در سال 1386 با در نظر گرفتن سوابق آموزشی ارزنده جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در حوزه سلامت به ویژه در آموزش امداد و فوریت های پزشکی و تربیت نیروهای امدادی در سراسر کشور از بدو انقلاب اسلامی ، طی تفاهم نامه ای این واحد را به عنوان تنها مرکز مجاز به برگزاری دوره امدادگر اورژانس در سراسر کشور تعیین نمود.

با توجه به این تفاهم نامه در صورتی که سایر واحدهای جهاددانشگاهی در سطح کشور و یا موسسات آموزشی تمایل به برگزاری دوره امدادگر اورژانس داشته باشند ضروری است این امر در قالب تفاهم نامه و با نظارت دقیق این واحد صورت گیرد .

در حال حاضر به جز چند واحد استانی مانند جهاد دانشگاهی البرز، همدان، سمنان، قم ، شهر کرد و  اراک که با جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران ققرارداد دارند سایر واحدهای جهاد دانشگاهی،  مجوز برگزاری این دوره را ندارند و در صورت اقدام به برگزاری دوره ، مدارک ارائه شده فاقد اعتبار است.

 

دوره امدادگر اورژانس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

  • مراحل  دوره امدادگر اورژانس  را شرح دهید؟ و سرفصل های آموزشی که در دوره تدریس می شود شامل چه مواردی است؟

دوره امدادگر اورژانس جمعا به مدت 80 ساعت شامل مراحل مختلف: مقدماتي ، امداد اورژانس و  مرحله باليني مي­باشد.

مرحله مقدماتی:

در این مرحله، فراگيران با شركت در كارگاه آموزشي با تكنيك­هاي كمك­هاي اوليه به صورت تئوری و عملی آشنا شده و مهارت­هاي لازم را جهت امدادرساني در شرايط اورژانسي كسب مي­كنند. جهت افزايش توانمندي فراگيران در كسب مهارت­هاي فوق از كليه امكانات كمك آموزشي از قبيل ويديوپروژكتور، فيلم­هاي آموزشي،كتاب، مانكن­هاي پيشرفته و غيره استفاده مي­شود.

این دوره به صورت 8 جلسه 4 ساعته ( 32 ساعت ) برگزار شده و فراگیران با موضوعات ذیل آشنا می شوند:

–           مروری بر ساختمان وعملکرد بدن انسان                                            

–           کمکهای اولیه، وظایف امدادگر، ارزیابی مصدوم ( کنترل علائم حیاتی )      

–           روشهای اولیه نجات زندگی یا احیاء قلبی-ریوی (CPR  )    

–           خفگی و اختلالات تنفس                                                              

–           شوک و اختلالات قلبی- سنکوب- تشنج                                          

–           زخم وخونریزی و جراحتهای خاص ( پانسمان)

–           آسیب های اسکلتی  ( آتل بندی و بانداژ )                                           

–           سوختگی ها و اقدامات اوليه                                                           

–           مسمومیت ها و اقدامات اوليه                                                          

–           آسیبهای ناشی از عوامل محیطی و سوانح بزرگ و اقدامات اوليه               

–           روشهای حمل مصدوم                                                                                     

–           تزریقات  

 

مرحله امداد اورژانس:

 این مرحله به مدت 22 ساعت و به صورت تئوری برگزار می شود و فراگیران با موضوعات ذیل آشنا خواهند شد:

–  خدمات طبی اورژانس                 –  اورژانس های کودکان         

   –  مفاهیم قانونی و اخلاقی            –  خدمات اورژانس          

  –  سلامت فردی                         –  بیماران خاص    

  –  اورژانس های رفتاری                 – امداد در شرایط خاص           

   –  اورژانس های زایمان                 –  مهارت های تکمیلی

 

مرحله باليني:

 در این مرحله فراگيران با هدف کسب مهارت، براي مدت یک هفته ( 24 ساعت ) به  بيمارستان هاي طرف قرارداد معرفی شده و با نظارت مدرسین مجرب به صورت عملی تحت آموزش های لازم قرار می گیرند.

 

 

 دوره امدادگر اورژانس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

  • شرایط ثبت نام در دوره را توضیح دهید؟

حداقل میزان تحصیلات برای شرکت در دوره امدادگر اورژانس، سیکل و دیپلم می باشد و علاقه مندان می توانند با در دست داشتن مدارک لازم جهت ثبت نام به مرکز آموزش های تخصصی شماره 2 معاونت آموزشی جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران مراجعه نمایند .

مدارک مورد نیاز: کپی کارت ملی یا شناسنامه – یک قطعه عکس

محل برگزاری کلاسهای امدادگر اورژانس: خیابان انقلاب- خیابان 12 فروردین – خیابان شهدای ژاندارمری شرقی – پلاک 75 – مرکز شماره 2 جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

تلفن تماس: 02166479520

آدرس سایت: www.jada.ir

 

 

دوره امدادگر اورژانس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

  • آیا در پایان دوره به فراگیران ، گواهینامه اعطاء می شود؟

در پایان دوره به فراگیرانی که در هر سه مرحله شرکت کرده و امتیاز لازم را در آزمون پایانی کسب نموده اند گواهینامه معتبر جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با مجوز از مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور ارائه می شود.  

 

دوره امدادگر اورژانس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

  • شرایط اشتغال این افراد به چه صورتی است؟

همان طور که قبلا اشاره شد به دلیل اهميت شروع سريع امدادرساني به مصدومان حوادث ، هدف از برگزاری این دوره ها در وحله اول  انتقال دانش، مهارت و توانمندی های لازم به افراد جامعه به عنوان ساده ترین و مهم­ترین راه حل کاهش تلفات ، پیشگیری از عوارض و ناتوانی های ناشی از حوادث می باشد. 

با این وجود شرکت کنندگان در دوره پس از اخذ گواهینامه ، می توانند در مراکزی که در امر امدادرسانی فعالیت دارند و همینطور مراکز اعزام آمبولانس مشغول به کار شوند.

 

دوره امدادگر اورژانس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.