افسردگی زودرس خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد
طبق یافتههای به عمل آماده، افسردگی زودرس خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد.
لنا جوهانسون(استاد، دانشکده علوم اعصاب و فیزیولوژی، دانشکده پزشکی Sahlgrenska، دانشگاه گوتنبورگ، سوئد) به نقل از Medscape Medical News می گوید: “این موضوع در مطالعات قبلی دیده نشده است. مطالعات پیشین بر زندگی جمعیتهای دیرپایانجام میشده است. ارتباط بین افسردگی و زوال عقل ممکن است به علت کاهش شناختی و اختلال شناختی خفیف باشد. “همچنین اضافه می کند که: ” مطالعه فعلی نشان می دهد که “افسردگی فقط نتیجه ابتلا به زوال عقل نیست.”
یافتههای این تحقیق در کنفرانس بین المللی انجمن آلزایمر (AAIC) 2017 ارائه شده است.تحقیقات و بررسیهای بسیاری در مورد رابطه بین آلزایمر و افسردگی انجام شده و این موضوع را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده اند و تقریبا تمام این تحقیقات نشان داده است که خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل پس از افسردگی افزایش می یابد.دکتر جوهانسون به نمایندگان کنفرانس این چنین توضیح داد که:” به دلیل اینکه این مطالعات با پیگیریهای کوتاه مدت و محدود انجام شده است، ارتباط بین افسردگی و آلزایمر در این مطالعات می تواند یک همبستگی معکوس داشته باشد.”
دکتر جوهانسون معتقد است که: “چند فرضیه ممکن است ارتباط بین افسردگی و آلزایمر را توضیح دهد. به عنوان مثال، افسردگی می تواند زمینهای برای آلزایمر باشد، یا این دو شرایط می توانند یک پاتوفیزیولوژی پایه را به اشتراک بگذارند. ممکن است افسردگی یک واکنش روانشناختی به کاهش شناختی باشد. اگر افسردگی روی سطوح هورمون استرس و انتقال دهنده های مختلف عصبی، از جمله سروتونین، دوپامین و گلوتامات تاثیر بگذارد، ممکن است به مغز آسیب برساند و خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد.
یکی از مطالعات جدید از جمعیت زنان در گوتنبورگ سوئد استفاده کرد که تقریبا 50 سال پیش آغاز شد. در سال 1968،مطالعه بر روی 800 زن (متوسط سن 46 سال)، که در بین سالهای 1914 تا 1930 متولد شده بودند، آغاز شد.در مصاحبه اولیه از شرکت کنندگان در مورد افسردگی کنونی و گذشته آنها سوالاتی شد. این روش در سال های 1974، 1980، 1992، 2000، 2009، و سال 2012 نیز انجام شد. در طی این مراحل، از افراد دوباره سوالاتی پرسیده شد تا میزان افسردگی آنها مورد بررسی قرار بگیرد.اطلاعات آورده شده در این مقاله علاوه بر آزمونهای روانپزشکی، از طریق اطلاعات مربوط به افسردگی از مصاحبه با خبرنگاران، مدارک پزشکی و اسناد موجود در بیمارستان سوئد نیز بدست آمده است.