ترس از ارتفاع

اکروفوبیا یا ترس از ارتفاع

ترس از ارتفاع

خلاصه:

اکروفوبیا به‌عنوان ترس از ارتفاع نیز تعریف شده است. اکروفوبیا برخلاف یک فوبیای خاص مانند اروفوبیا (ترس از پرواز) و سایر ترس‌ها، می‌تواند موجب ترس فرد از چیزهای مختلف مرتبط با دوری از زمین شود.یک فرد مبتلا به اکروفوبیا بسته به شدت ترسش از آن مورد می‌تواند از بودن در طبقه‌ی بالای یک ساختمان یا بالا‌رفتن از نردبان بترسد…

اکروفوبیا به‌عنوان ترس از ارتفاع نیز تعریف شده است. اکروفوبیا برخلاف یک فوبیای خاص مانند اروفوبیا (ترس از پرواز) و سایر ترس‌ها، می‌تواند موجب ترس فرد از چیزهای مختلف مرتبط با دوری از زمین شود.یک فرد مبتلا به اکروفوبیا بسته به شدت ترسش از آن مورد می‌تواند از بودن در طبقه‌ی بالای یک ساختمان یا بالا‌رفتن از نردبان بترسد.

ترس از ارتفاع و شرایط مرتبط با آن

سرگیجه

سرگیجه‌ واقعی حالتی است که باعث به وجود آمدن احساس چرخش در سر فرد و گیج‌ رفتن سرش می‌شود. در این نوع فوبیا، ترس از ابتلا به سرگیجه، می‌تواند باعث ایجاد نشانه های آن شود. اکروفوبیا باعث احساسات مشابهی می‌شود، اما این سه شرایط، یکسان نیستند.

اگر علائم سرگیجه را تجربه کرده‌اید، برای آزمایش ‌های بیشتر به پزشک مراجعه کنید. آزمایش‌ هایی مانند آزمایش خون، سی ‌تی ‌اسکن و ام‌ آر آی می‌ تواند از بسیاری از بیماری‌های عصبی جلوگیری نماید.

ترس از سرازیری و پله

نوع دیگر ترس، ترس از سرازیری و پله است و با ترس از ارتفاع نیز مرتبط است. در این نوع ترس، ممکن است هنگام تماشای شیب تند، حتی اگر قصد بالارفتن از آن را نداشته باشید، احساس ترس کنید. هر چند بسیاری از افراد مبتلا به چنین ترسی به اکروفوبیا نیز دچار هستند ولی بیشتر مبتلایان به اکروفوبیا، ترس از سرازیری و پله را تجربه نمی‌کنند.

نوع دیگری از ترس با ترس از سرازیری و پله مرتبط است.این نوع ترس در کل زمانی اتفاق می‌افتد که در حال فکر کردن به بالارفتن از جایی باشید؛ اگر چه تا زمانی‌که روی زمین ایستاده‌اید، از دیدن شیب یا پله وحشت نمی‌کنید. با وجود این، ممکن است این ترس در راستای اکروفوبیا رخ دهد.

اروفوبیا

ترس از پرواز، اروفوبیا نام دارد. بسته به شدت ترس، ممکن است از فرودگاه و یا هواپیما بترسید یا ممکن است تنها زمانی احساس ترس کنید که در هوا و در حال پرواز باشید. اروفوبیا نیز گاهی با ترس از ارتفاع نیز رخ می‌دهد.

علائم ترس از ارتفاع کدام اند؟

اگر دچار ترس از ارتفاع هستید، ممکن است هرگز علائم سرگیجه را تجربه نکنید. به جای آن هنگامی‌که در ارتفاع هستید، احساس ترس کنید و به‌طور غریزی دنبال چیزی بگردید که به آن بچسبید، چراکه نمی‌توانید تعادل خود را حفظ کنید.

واکنش‌های رایج این نوع ترس عبارت‌اند از: سریع پایین آمدن، حالت خزیدن به خود گرفتن، به زانو درآمدن یا خم‌کردن بدن.

از لحاظ احساسی و جسمی، واکنش به اکروفوبیا شبیه واکنش به دیگر ترس‌هاست. در این نوع ترس ممکن است شروع به لرزیدن، تعریق، تپش قلب، گریه یا حتی فریادزدن کنید. احساس وحشت و فلج‌شدن کنید و حتی قدرت تفکر خود را نیز از دست بدهید.

اگر به اکروفوبیا مبتلا هستید، احتمالا از موقعیت‌هایی که باعث می‌شود زمانی در ارتفاع باشید نیز وحشت دارید. برای مثال نگران باشید که در تعطیلات آینده به اتاق هتلی می‌ روید که در طبقه‌ی بالا قرار دارد یا از تعمیر خانه به دلیل ترس از نردبان صرف‌ نظر کنید یا حتی از رفتن به خانه‌ی دوستتان به‌ لیل داشتن بالکن یا قرار داشتن پنجره‌ای بالای پله‌ها اجتناب کنید.

خطر ترس از ارتفاع

بزرگ ‌ترین خطر بسیاری از ترس‌ها برای افراد، محدودکردن زندگی و فعالیت‌های آنها برای جلوگیری از رو به ‌رو شدن با موقعیت ‌های ترسناک است.با این حال، اکروفوبیا غیر‌عادی است، چراکه دچارشدن به حمله‌ ی عصبی هنگام قرارگرفتن در ارتفاع می‌تواند موجب خطرات احتمالی بعدی گردد.

ممکن است این وضعیت تا زمان انجام اقدامات احتیاطی امن باشد، اما ترس باعث می‌شود که رفتارهای خطرناکی از فرد سر بزند. بنابراین، باید فرد مبتلا به اکروفوبیا فورا و به صورت تخصصی درمان شود؛ به‌خصوص اگر ارتفاع بخش جدایی ‌ناپذیر زندگی وی باشد.

علل ترس از ارتفاع چیست؟

تحقیقات نشان می‌دهد، درجاتی از ترس از ارتفاع، نه‌تنها در مورد انسان‌ها بلکه در تمام حیوانات نیز امری طبیعی است. در سال ۱۹۶۰، گیبسون و واک، یک آزمایش به نام صخره‌ی ذهنی طرح ریزی کردند که نشان میداد نوزادان خزندگان و گونه‌های متعدد، از پنل شیشه‌ای ضخیم که بالای شیب تندی قرار داشت، عبور نمی‌کردند. حضور مادر نوزاد و تشویق او نیز، نوزاد را به امنیت آن مکان راضی نمی‌کرد. بنابراین به نظر می‌رسد که اکروفوبیا، احتمالا به‌عنوان یک مکانیسم تکوینی برای بقا تا حدودی طبیعی است.
با وجود این، بسیاری از کودکان و بزرگسالان احتیاط می‌کنند، اما درعین‌حال از ارتفاع ترس زیادی ندارند.

 ترس از ارتفاع چگونه درمان می شود؟

درمان شناختی رفتاری ، یکی از درمان‌های اصلی برای فوبیاهای خاص است. در این درمان، اغلب از تکنیک ‌های رفتاری که فرد مبتلا را به ‌تدریج یا به ‌سرعت در معرض موقعیت استرس ‌زا قرار می ‌دهد، استفاده می ‌شود. علاوه بر این، به بیمار روش‌های توقف ترس و به دست‌آوردن مجدد کنترل احساسی نیز آموزش داده می‌شود.

قرارگرفتن در ارتفاع یکی از روش‌های سنتی و همچنین رایج‌ ترین راه ‌حل است. همچنین ، فناوری واقعیت مجازی نیز می ‌تواند به همان اندازه مؤثر واقع شود. مزیت اصلی استفاده از واقعیت مجازی برای درمان، صرفه‌جویی در زمان و هزینه است چون که نیازی به وجود درمانگر در محل نیست.

از سال ۲۰۰۸، داروی D-Cycloserine برای درمان اختلالات اضطراب، مورد آزمایش و بررسی قرار گرفته است. به نظر می‌رسد که استفاده از دارو در کنار درمان شناختی رفتاری نتایج بهتری در بر دارد.

اکروفوبیا در مکانیسم ایمنی تکاملی ریشه دارد. با این حال، این بیماری می‌تواند باعث محدودیت‌های بسیاری در زندگی فرد شود. همچنین می‌تواند برای کسانی که در ارتفاع‌ زیاد دچار وحشت شدید می‌شوند، بسیار خطرناک باشد.

اکروفوبیا، سرگیجه -یک اختلال با علل احتمالی گوناگون- و همچنین سایر ترس ‌های خاص می‌توانند نشانه های مشترکی داشته باشند. به همین دلیل، با مشاهده‌ی نشانه های  اکروفوبیا، فورا به پزشک مراجعه کنید و به دنبال درمان آن باشید.

منبع : لینک

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.