مواد تشکیل دهنده خمیر دندان

مواد تشکیل دهنده خمیر دندان چیست؟

مواد تشکیل دهنده خمیر دندان

در چند سال گذشته و از وقتی که مواد شیمیایی ضدیخ در خمیردندان های تولید شده توسط چین ،کشف شد، نگرانی های مردم نسبت به مواد تشکیل دهنده خمیردندان روز به روز افزایش یافت. خوشبختانه، تولید مواد ضدیخ در خمیردندان هایی که فروخته شدند نیز کاملا متوقف شدند. مواد سازنده ی خمیردندان ها موجب حس تازگی و تمیزی در دهان می گردد. اگر می خواهید بدانید در این خمیر چسبناک که هر روز برای دندان هایتان از آن استفاده می کنید چه موادی وجود دارد، مطالب ذیل را دنبال نمایید.

مواد اصلی تشکیل دهنده ی خمیر دندان عبارتند از:

فلوراید

فلوراید تنها ماده فعال در تمامی خمیردندان ها می باشد. برای اولین بار تقریبا ۵۰ سال پیش ،فلوراید به خمیردندان ها افزوده شد. فلوراید تنها حدود ۱۵ درصد بیشتر خمیردندان ها را تشکیل می دهد. با این حال، خمیردندان های تجویزی با میزان فلوراید بالا حاوی بیش از ۱ درصد فلوراید هستند.

مواد ساینده

مواد ساینده مورد استفاده در خمیردندان ها، به حذف جرم از روی دندان ها کمک می کند.همانطور که می دانید بسیاری از خمیردندان های سفیدکننده دارای میزان زیادی از مواد ساینده هستند که موجب فرسودگی مینا و سمنتوم دندان ها شده و دندان ها را حساس می نمایند.

به عنوان مثال از مواد ساینده میتوان میکا، کلسیم کربنات، کلسیم پیروفسفات، دی کلسیم فسفات، سدیم کربنات و سیلیس هیدراته را نام برد. ماده معدنی میکا تنها به عنوان ساینده عمل نمی کند، بلکه باعث درخشندگی خمیردندان شده و افراد را به مسواک زدن تشویق می کند!

مواد کف کننده

مواد کف کننده با تولید کف و حباب این حس را به افراد می دهند که دندان هایشان بهتر تمیز می شود. ماده کف کننده اصلی در خمیردندان، ماده ای به نام سدیم لوریل سولفات (SLS) است. تعدادی از محققان معتقدند که سدیم لوریل سولفات باعث ایجاد آفت های دهانی می شوند.

مواد طعم دهنده

اغلب خمیردندان ها حاوی مواد طعم دهنده هستند. بعضی از معمول ترین طعم ها، طعم آدامس بادکنکی، میوه، نعناع و دارچین هستند. هدف استفاده از این طعم دهنده ها، رفع هرگونه طعم بد در خمیردندان بوده و با از بین بردن بوهای بد دهان به تازه شدن نفس شما کمک فراوانی می کند.

نرم کننده ها و مواد حفظ کننده رطوبت

مواد حفظ کننده رطوبت موجب مرطوب ماندن یک ماده می شوند. این مواد باعث حفظ نرمی و لطافت خمیردندان ها شده و مانع از خشک شدن آن ها می گردد. تعدادی از این مواد که بیشترین کاربرد را در خمیردندان ها دارند عبارتند از گلیسیرین، سوربیتول و آب .

مواد نگهدارنده

افزودن نگهدارنده ها به خمیردندان به این دلیل است که از رشد باکتری ها در خمیردندان و فاسد شدن آن جلوگیری به عمل بیاید. در صورت عدم استفاده از این مواد در خمیر دندان ها  باید آنها را در یخچال نگهداری میکردیم که قطعا کار بسیار سختی بود به ویژه برای کسانی که دندان هایشان نسبت به سرما حساس است. با افزوده شدن نگهدارنده ها به خمیردندان میتوان چندین ماه آن را در دمای اتاق نگهداری کرد.

مواد ضد باکتریایی

از مواد تشکیل دهنده خمیردندان می توان به تری کلوزان اشاره نمود که ماده ای ضدباکتری و ضد قارچ نیز می باشد. این ماده معمولاً در صابون های ضد باکتری استفاده می شود. چندین سال قبل، شرکت کولگیت شروع به اضافه کردن این ماده به خمیردندان ها نمود و محصولی با نام خمیردندان کامل کولگیت را تولید کرد. آن ها ادعا کردند که این محصول از دندان ها تا ۱۲ ساعت در برابر جرم ها محافظت می نماید.

رنگ ها

رنگ ها به خمیردندان ظاهری جذاب می بخشند. خمیردندان های طبیعی ظاهری بسیار بد رنگ دارند که با افزودن رنگ میتوان این مسئله را برطرف کرد.

شیرین کننده ها

احتمالا اگر از شما درباره مواد تشکیل دهنده خمیردندان سوال کنند، آخرین چیزی که حدس می زنید مواد شیرین کننده است.  خمیردندان ها معمولاً حاوی ماده ای هستند که طعمی شیرین به آن ها داده تا از مسواک زدن لذت ببرید. اکثر خمیردندان ها حاوی ساخارین، اسپارتام و زایلیتول هستند. این مواد موجب می گردند تا خمیردندان ها کمی شیرین شوند.

غلیظ کننده ها

در مواردی که خمیردندان رقیق باشد، تولیدکننده کنندگان می توانند موادی را برای افزایش غلظت به خمیردندان بیفزایند.کاراگینان و صمغ زانتان از معمول ترین مواد تشکیل دهنده ی خمیردندان جهت  غلیظ نمودن آن می باشند.

دیگر مواد سازنده ی خمیردندان

موارد بالا از جمله اصلی ترین مواد تشکیل دهنده در خمیردندان ها بودند. برخی از فرمولاسیون های ویژه برای خمیردندان ها موجب می گردند تا  مواد دیگری  نیز به خمیر دندان ها افزوده گردد، از جمله:

-پراکسید

-جوش شیرین یا سدیم کربنات که برخی از خمیردندان ها حاوی میزان فراوانی از آن هستند.

-مواد ضد جرم

-ترکیبات ضد حساسیت

 

صفحه اصلی سایت

منبع: لینک

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.