ترک سیگار

ترک سیگار

خلاصه:

در واقع با کشیدن هر سیگار، بیش از هفت هزار ماده ی شیمیایی آزاد شده و اصلا جای تعجب نیست که سیگار کشیدن یکی از علت های مهم و اصلی مرگ در سر تا سر دنیا محسوب می شود. حالا با وجود یک و سه دهم میلیارد سیگاری در دنیا، با ترک سیگار چه اتفاقی برای فرد خواهد افتاد؟در بیست دقیقه ی اول، فشار خون و ضربان قلب به حالت نرمال برمی گردد چرا که نیکوتین موجود در سیگار…

 

در واقع با کشیدن هر سیگار، بیش از هفت هزار ماده ی شیمیایی آزاد شده و اصلا جای تعجب نیست که سیگار کشیدن یکی از علت های مهم و اصلی مرگ در سر تا سر دنیا محسوب می شود. حالا با وجود یک و سه دهم میلیارد سیگاری در دنیا، با ترک سیگار چه اتفاقی برای فرد خواهد افتاد؟

در بیست دقیقه ی اول، فشار خون و ضربان قلب به حالت نرمال برمی گردد چرا که نیکوتین موجود در سیگار، اپی نفرین و نور اپی نفرین آزاد را میکرد که موجب افزایش ضربان قلب و باریک شدن رگ های خونی می شود. در واقع همین عامل موجب می گردد تا افراد سیگاری بیشتر احساس سرما کنند و به ویژه این کاهش دما را در سر انگشتان دست و پا بیشتر حس نمایند.

پس از دو ساعت، تمایل به دریافت نیکوتین در فرد بالا رفته که موجب بی حوصلگی، خواب آلودگی ، تنش و بی خوابی می شود چون نیکوتین موجب آزاد شدن بیش از حد دوپامین در خون شده که با کاهش آن فرد با این مسائل روبرو می گردد.

هشت ساعت پس از ترک سیگار، عدم وجود مونوکسید کربن ، میزان اکسیژن در خون به حالت نرمال برمی گردد.مونوکسید کربن و اکسیژن برای اتصال به هموگلوبین با هم وارد رقابت می شوند که همین امر باعث فشار به سیستم گردش خون می شود. با حذف مونوکسید کربن از خون، اکسیژن به راحتی جایگزین شده ولی در افراد سیگاری با سابقه ی بالا، وجود منوکسید کربن باعث بزرگتر شدن گلبول های قرمز ، غلظت خون و در نهایت منجر به فشار خون و افزایش لخته ی خون در رگ ها می شود.

۲۴ ساعت پس از ترک سیگار ،میزان سرفه در فرد افزایش یافته چون که بدن در حال پاکسازی مواد سمی موجود در شش ها است. در این مرحله، ریسک بیماری های کرونری قلب و عروق نیز کاهش پیدا می کند.

تمامی این اتفاقات تنها در طی یک روز رخ می دهند.

پس از گذشت ۴۸ ساعت، نیکوتین و متابولیت های آن بطور کامل از بدن دفع می شوند ، عصب های آسیب دیده شروع به رشد مجدد می کنند. تار و دیگر مواد شیمیایی موجود در سیگار موجب کاهش رگ های خونی در نقاط چشایی زبان می شوند ولی پس از ترک ، حساسیت آنها دوباره برگشته و طعم غذا بهتر احساس خواهد شد. با این حال، افراد سیگاری قهار در این مرحله ، مشکلات غیر قابل جبرانی را در قسمت حس چشایی تجربه خواهند کرد.

بعد از ۷۲ ساعت از ترک سیگار و قطع مصرف نیکوتین، فرد احساس سردرد، حالت تهوع، گرفتگی عضلات ، استرس و افسردگی می نماید. با توقف مصرف مواد اعتیاد آور همچون کافئین ، همین علائم رخ خواهد داد.

پس از گذشت یک ماه، خطر ابتلا به دیابت نوع دو، سرطان و بیماری های قلبی کاهش می یابد.

بین سه تا شش ماه، مژک ها دوباره بازسازی می شوند. مژک ها همان موهای ریزی هستند که آلودگی و غبار را دفع کرده و در نتیجه نشانه هایی همچون سرفه و تنگی نفس در فرد از بین می رود.

حدود یک سال بعد ، خطر ابتلا به بیماری های قلبی که در نتیجه ی مستقیم شکل گیری آتروم که ذخیره ی چربی ها بوده و یا بافت های آسیب دیده که از دیواره های زخمی رگ ها ناشی می شوند تا ۵۰ درصد کاهش می یابد.

پس از ۱۰ سال، احتمال ابتلا به سرطان ریه نسبت به افراد سیگاری به یک دوم کاهش می یابد.

بعد از گذشت ۱۵ سال، خطر ابتلا به بیماری های قلبی با افرادی که در طول عمرشان سیگار نکشیده اند برابر است البته همه ی این اعداد و ارقام نسبی هستند و به مقدار مصرف هر روز و یا هر سال افراد بستگی دارد. متاسفانه برخی از آسیب های ریه جبران ناپذیرند و احتمال ابتلا به انواع بیماری های ریه در فرد وجود دارد. ترک سیگار ممکن است کمی دشوار باشد ولی نتایجی که پس از آن عاید فرد می گردد ارزش تحمل آن سختی ها را دارد.

و در پایان بهتر است برای جلوگیری از وارد آمدن مضرات آن، به هیچ عنوان سیگار نکشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.